kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Mitmekülgne koolidirektor


19. jaanuaril käis direktor Maido Mändmets  9.klassi noortele rääkimas oma hobidest, mida on elu jooksul tekkinud mitmeid.
Esimeseks hobiks oli lugemine.Maido võis lugeda tavaliselt 7 raamatut nädalas. Raamatud olid enamasti üle 300 lehekülje pikad. Lapsena meeldisid talle lasteraamatud, 13-14-aastasena luges populaarteaduslikke raamatuid, ülikoolis klassikat. Vahepeal oli ka tuju lugeda autorite kaupa.
10-11-aastaselt tekkis soov saada autoinseneriks. Meeldis autodega katsetada ja neid kokku panna. Ka seda peab direktor oma hobiks.
Mingil ajahetkel hakkas ta tellima ajakirju. 16-aastaselt teadis Maidorohkem, kui praegu ajakirjades räägitud on. Ajakirju sai loetud tšehhi, vene, saksa ja inglise keeles vabalt, ilma et sõnastik oleks kõrval abiks olnud.
17-aastase Maido hobiks muutus autosport.  Tollel ajal sai selles vanuses esimesed load. Ta tegutses laupäeviti-pühapäeviti võistlustel  kohtunikuna. Kuna Maido oli liiga noor võistlustel osalemiseks, sõitis ta raja järgmisel päeval iseseisvalt läbi legendide järgi.
Üheks hobidest on praeguseni reisimine. Reisipilte direktor ei kogu, vaid jätab meelde meeleolusid, tundeid ja talletab neid oma hinge. Enne reisi märgib ta kaardile kõik kohad, kus käia tahab ja asub teele. Need kohad pole alati suurlinnad, vaid pigem väikesed paigad.
Kui direktor asus marke korjama, korjas ta paralleelselt ka vanu rahatähti. Eriti vahva oli tema jutu järgi koguda auguga münte. Praegu koguvad nad terve perega erinevate maade eurosente, sest iga maa sendi tagaküljel on erinev pilt.
Kunsti ja heliloojate huvi tekkis markide kogumise käigus. Kui tekib tahtmine luua mingit emotsiooni, paneb ta plaadi mängima ja kuulab muusikat. Direktori sõnul on hobil üks probleem - väga kallis.
Lisaks jagub hobisid veel: võrkpall, laulmine, jooksmine, tantsimine jne, aga hobiks muutuvad tegevused alles siis, kui saad nendest mingi emotsiooni.
Direktor sõnas lõpetuseks : “Ära raiska end sinna, kus sa pole andekas!“ 
Teele Piir IX kl

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar