neljapäev, 18. oktoober 2012

Nädalavahetus- puhkamiseks või pidutsemiseks?

Viimastel aastatel on järjest rohkem hakatud korraldama  klubides pidusid alaealistele (16aastastele ). Osaliselt ongi sellest tingitud tõsiasi, et järjest vähem kasutavad noored nädalavahetust puhkamiseks, koolitööde tegemiseks, raamatu lugemiseks.

Küsisin nii täiskasvanute kui ka noorte käest, kuidas nad oma nädalavahetust veedavad ning kas nädalavahetus on pigem pidutsemiseks või puhkamiseks.

Umbes 30 % küsitletavatest vastasid, et veedavad oma nädalavahetuse kodus. Reedeti tehakse ära koolitöö, et kaks järgmist päeva lihtsalt nautida puhkust, vaadata televiisorit ja istuda arvutis. Aidatakse ka vanemaid, st tehakse koduseid töid.

65% kasutab nädalavahetust pigem sõpradega pidutsemiseks, alkoholi tarbimiseks, nn lolluste tegemiseks, elu nautimiseks. Reedet ja laupäeva võetakse vabalt, pühapäeval tehakse vajalik koolitöö.

Pean tõdema, et umbes 5%-lt sain küsimuste vastuseks: „Ma ei viitsi nii keerulistele küsimustele vastata“. Kui küsisin, miks noored tänapäeval alkoholi joovad ja suitsetavad, sain vastuse nagu ühest suust : „ Me naudime elu ega vanastigi meie vanemad väga pailapsed olnud“. :)

Üldiselt on siiski kõik inimesed erinevad -  igaüks puhkab omamoodi.

Teele Ploom
XI klass

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar