teisipäev, 11. detsember 2012

Öökool

23.novembril sisenesid paljud Varstu, Mõniste, Hargla ning Krabi koolide õpilased Varstu keskkooli kell 8 õhtul. Kuigi ollakse harjunud koolimajas viibima valgemal ajal, kogunesid kõik need õpilased Varstusse, et osa võtta juba teist korda toimuvast üritusest nimega Öökool. Nimetatud ürituse korraldajatiimiks oli Varstu keskkooli õpilasomavalitsus, kes tegi hulga eeltööd ning pani kokku kava, mis ei lasknud öö jooksul kordagi silma looja lasta.

Osavõtjad erinevast koolidest jõudsid kohale kell 8 õhtul ning igale koolile anti n-ö koduklass, kuhu õpilased saaksid oma kaasavõetud vara paigutada  ning kõige väsinumad hinged puhkama minna.

Alustati energiliselt. Tantsiti ühiselt saalis, kuulati põliseid metsavenna- lugusid Meelis Mõttuselt, lauldi kooris kitarri saatel ning võisteldi segarühmades erinevatel teatevõistlusaladel. Kohale oli kutsutud ka politseiametiga kokku puutuv Varstu Keskkooli õpetaja Riho Lehiste ning huvitegevust ja tantsukunsti jagas Andre Laine. Õpilased said osa võtta ka erinevatest töötubadest (patsipunumine, origami, muusikatöötlus, võrgupidu), et ise millegi kallal nokitseda ning õppida midagi uut. Üsna varastel hommikutundidel pakkus aktiivset tegevust Varstu Keskkooli vilistlane Airi Parv, tänu kellele paljudki ei lõpetanud unedemaal. Lisaks näidati koostöös keemiaõpetaja Piret Marksoniga huvilistele erinevaid värvi- ning tossurohkeid keemiakatseid. 

Puhas rõõm oli näha, et lisaks kuuekümnele õpilasele oli kohale tulnud ka paljud Varstu keskkooli vilistlased, kes hea meelega tuletasid käidud kooliteed ning vahetasid muljeid õpetajatega uuest koolist. Öökoolist lahkuti küll uniselt ja väsinuna, ent kaasa võeti palju positiivseid ning energilisi emotsioone. Võimalik, et samad noored kohtuvad ka järgmisel aastal, järgmises öökoolis!


Heidi Järvpõld 12. kl

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar