neljapäev, 25. november 2010

Ettevõtluspäev "Tuulteroos"

2. dets toimub Varstu Kultuurikeskuses  ettevõtluspäev „Tuulteroos“.
Kohal on Kanepi, Valga, Mõniste ja Varstu õpilasfirmad. Impro- ja foorumteatri töötubades osaleb 50 noort.  Huvilisi, kes üritusest osa võtab, on samuti 50.

Sotsiaalse kaasatuse edendamiseks ja vastutuse süvendamiseks leidsime, et noored võiksid  ise luua oma noortefirma ja pakkuda teenustöid ürituse õnnestumiseks. Näiteks üks firma on koostanud kiidukirjad, teine firma tegi preemiateks vanadest tsiklimootori juppidest originaalauhinnad, kolmas valmistas origamisid - ürituse sümbolid, neljas vastutab ürituse konferansjeeteenuse eest

Diskuteerime vaesuse ja tõrjutuse, vastutuse ja õiguste teemade üle. Oleme arutanud omavahel, et tavaliselt on vaeste inimeste probleemiks üldjuhul ellusuhtumine: inimene seisab iseenda varjus ja mõtleb, miks siin nii pime on.  Probleem, millele otsime lahendusi, on: kuidas tulla iseenda varjust välja ja  elada täisväärtuslikku elu?

Meie arvates annab selline projekt võimaluse jagada vastutust, kuuluda täieõiguslikult ühiskonda ning edendada juurdepääsu sotsiaalsetele, majanduslikele ja kultuurilistele väärtustele.

Projekti "Tuulteroos" toetab Sotsiaalministeerium,  üritus korraldatakse "2010 - vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise Euroopa aasta" raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar