neljapäev, 11. november 2010

Üks naerusuine õhtu

22.oktoobril seadsin oma sammud Varstu Kultuurikeskuse poole, endal seljas naljakad riided nagu „Ühikarottide” Neemel. Teate küll, ruuduline värviline särk ja pükste peal lillad traksid. Nimelt kell 18.00 algas õpilasomavalitsuse poolt korraldatud lustlik üritus „Alias“. Ürituse eeskujuks oli võetud Kanal 2 näidatav saade „Sõnasõda“. Võistlusel osalesid Varstu Keskkooli gümnaasiumiklassid ja 9. klass. Külalisvõistlejateks olid Mõniste ja Antsla kooli meeskond.

Miks olin riietunud Neeme moodi? Sellepärast, et võtsin sellest üritusest osa 11. klassi Nohikute meeskonnas. Minu meeskonnakaaslasteks olid samuti stiilsed nohikud Juhan ja Jane.

Ennast väljendada tuli neljal erineval viisil: sõnu kasutades, pantomiimi esitades, joonistades või siis mõnel ekstreemsel moel, mis andis tavapärase1 punkti asemel 2 punkti. Oma seletamisviisi pidi valima laualt loosiga. Tasub ära mainida, et kõige populaarsemaks ja enamvalitumaks osutus sellel õhtul lihtsalt sõnadega seletamine. Samas oli see aga väga raske ülesanne, sest oma keha ei tohtinud liigutada. Ja ürita sa siis olla liikumatult, kui võistlushoog paneb sind igatpidi kätega vehklema.

Võistlus kulges üllatavalt kiiresti. Mäng mängu järel läks võistlus aina pingelisemaks. Enne kui hoo sisse said, oli võistlus juba lõppemas.

Säravaid mõtteid Aliaselt
„Need asjad, mis seal klassis undavad kogu aeg.“ – „Õpetajad!“
„Roheliste pükstega mees.“ – „Strippar!“
Ka sõna „vesivoodi“ seletamine pantomiimiga muutus raskeks. Pakkusime Jane seletamise peale küll purju jäämist kui ka merel ulpimist.
Marini sõnast „spioon“ ei saanud ka tiimikaaslased kuidagi aru, kuigi rahva jaoks tundus see väga ilmne. Küll ta piilus posti tagant, tegi kätega kõikvõimalikke liigutusi, aga meeskond oli nõutu.
Sõna „kuum“ asemel on ka võimalik seletada hoopis sõna „kumm“. Sellist oskust näitas Antslast pärit neiu.

Selle õhtu tšempioniteks tulid Markod ehk 10.klass. Palju õnne siis neile!
Ja kuidas läks minu tiimil? Saavutasime teise koha ja samas saime ka auhinna kui kõige STIILSEMAD. Märkimisväärse kolmanda koha sai Antsla Gümnaasiumi võistkond.

Kõige suuremad tänud tuleb siis osutada õpilasomavalitsusele, kes kulutas oma aega ja jõudu taolise ürituse korraldamiseks ja loodame, et peagi on tulemas uus ja huvitav ettevõtmine.

Helen Järvpõld XI kl

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar