kolmapäev, 6. oktoober 2010

eKool

Uus õppeaasta tõi meile kaasa suure üllatuse. Drastiliselt oli muudetud e-kooli. Esialgu tundus kõik uus ja põnev, kuid kui esimesed probleemid hakkasid ilmnema, olid paljud selles uuenduses pettunud ja „nutsid“ vana e-kooli tagasi.Kas tõesti peab e-kool sarnanema orkutiga, facebookiga? Paljud õpilased on kurtnud, et neile ei meeldi, et oma kooliasjadega tegelemisel näevad nad häirivaid faktoreid. Tõesti ei pea ma vajalikuks võimalust pidada oma klassikaaslastega e-koolis vestlus. Ja naljana võiks veel küsida,  millal me saame seal hakata üksteise pilte hindama ja kommenteerima?

Mulle isiklikult ei meeldi oma hinnete jälgimise süsteem. Vanasti olid kõik hinded tabelis kuupäeva järgi. Nüüd aga kliki hinde peale ja ürita mõistatada, mille eest see saadud on. Samuti on keeruline aru saada, mis kuupäeval sa puudunud oled ja mis põhjusega.

Probleemiks saab ka see, et koolidelt tahetakse üha suuremat maksu selle eest, et nende kool saaks e-kooli kasutada. Selline lüke oli muidugi e-kooli poolt ülimalt halval ajal sooritatud, sest koolid on niigi vihased, et praegune süsteem ei toimi. Enne oleksid nad pidanud muudatused kõikidele meeldivaks tegema, et koolide makstav raha oleks seda ka väärt.

Et mitte vaadata probleeme ainult õpilaste silmade läbi, otsustasin küsitleda ka oma ema, Reet Järvpõldu, kes e-koolis täidab õpetaja, klassijuhataja ja ka lapsevanema rolli.

Kas Sa eelistad e-kooli või paberkandjal päevikut?
Lapsevanemana eelistan e-kooli, aga õpetajana paberkandjal päevikut.
Milliseid positiivseid muutusi tõi e-kool kaasa?
Ülevaade lapse õppetöö tulemustest on ülevaatlikum.
Mis Sulle uue e-kooli puhul ei meeldi?
Ei meeldi see, et mitme lapse puhul on nende kodutööd läbisegi, hinde sisu ei kajastu, sissekanded on hajutatud. Klassijuhatajana ei saa ma hinnetelehti otse välja printida, muutusi ei näita koheselt, vaid ainult siis, kui enda kasutajast välja login
Kas laste õppetöö järgimine muutus lihtsamaks?
Jah, tulemused on kohe kuupäevaliselt näha.


Nii nagu ikka muudatustega, on nad alguses logisevad ja ebaefektiifsed. Kuid küll e-kooli meeskond annab endast kõik, et see kõigile hästi toimima hakkaks.

Helen Järvpõld XI kl

1 kommentaar:

  1. Raske oligi ekooli arengu puhul sellest aru saada, et miks hakati arendama uut ekooli nii hilja. Muidugi oli hetkel olev ekool betana juba pikka aega testis, aga selles viidi kõige suuremad muudatused sisse just 1.septembril mis kuulutati ekool ka valmis saanuks, kuigi viimased uuendused (vestlus, hinneteleht jne.) lisandusid alles nädalaid hiljem.

    Kindlasti oleks saadud neid vigu vältida, kui oleks hakatud lehekülge arendama varem.

    Väga õigesti on lõpetatud lugu ikkagi positiivsetes toonides, kuna tõsi ekool on kõvasti paranenud ja loodetavasti parandatakse ka viimased vead.

    VastaKustuta