kolmapäev, 16. november 2011

Põlvkondlik traditsioon

Haapsalus asuvas Epp Maria Kokamägi peregaleriis tegutseb hetkel kolm põlvkonda. Iga põlvkond uuendab eelmist ja neid muudatusi kunstivallas on põnev jälgida, sest kunst muutub iga aastaga. Pereliikmetel on kindel valdkond, mille läbi tutvustatakse külalistele oma loomingut: Epp Maria müüb oma maale, Liisu Arro oma keraamikat ja noorim laps Johannes väljendab end läbi fotode. Galeriis olnud kohviku traditsiooni jätkab Anni Arro.

Kuna galeriis on mitu põlvkonda, siis kannab ta edasi pereväärtusi ja samuti ka kunstiväärtusi. Sellisele galeriile ei leidu palju vastaseid, sest tänapäeval näeb harva niisugust peresidet ja hoolivust kunsti vastu, nagu on Kokamägide perel.

Epp Maria Galerii lähtub kuulsa vene kirjaniku Nikolai Roerich'i mõtteterast: „Ilu teadvustamine päästab maailma“. Galeriis on palju pilte, on palju keraamikat. Galeriis on  asju, mis räägivad meie enda maailmast ja sellepärast sobibki mõettetera galeriiga kokku. Epp Maria Galeriil on kahel korrusel kokku palju ruume. Selletõttu  saab nendes ruumides korraldada suuri üritusi, kuid on võimalik ka mõnda päeva lihtsalt koos sõpradega veeta.

E. M. Kokamägi „Inglid lippude ja põhjamaa vesiroosiga“


Epp Maria Kokamägi pildid on värvikirevad Mulle meeldib, et ta on muutnud inglid esileküündivaks. Punane värv eraldab neid hallist argipäevast ja tavalistest inimestest.

Kui kellegi on soovi mõnd üritust korraldada Epp Maria Galeriis, siis võib võtta ühendust  maret@eppmaria.ee või telefonil 56 97 1281.


Teele Ploom
10. kl

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar