teisipäev, 1. november 2011

Väsitav rutiin

Kui järjekordselt heliseb kell sel külmal ja pimedal varahommikul, tekib paratamatult mingil hetkel sellest tülgastus. Ilmneb vajadus teha endale selgeks vastused järgmistele küsimustele: Milleks? Miks? Kas on mingeid alternatiive? Kuidas muuta rutiin endale meeldivaks?

Rutiini vältimiseks tahavad inimesed võimalikult palju olla pidevas tegevuses; mõelda erinevaid viise, kuidas rutiinist välja hüpata ning tihtipeale teha liigradikaalseid otsuseid keset kiiret nädalat ja kõik lihtsalt selleks, et ei peaks taluma igavat rutiini. Kuid mõned inimesed on siiski arvamusel, et olemas on hea ja halb rutiin. Viimane olevat loogiliselt siis halvimal juhul depressioonitekitaja.

Arvan, et rutiinist tulenevat tülgastust ja väsimust saab leevendada, tehes endale selgeks, millised on kõige reaalsematena tunduvad elu põhiprintsiibid ja tulevikueesmärgid. Need peaksid üldiselt kas siis paratamatult õigesti või valesti paika minema üpris vara koos kasvatuse, geenide ja intuitsiooniga. Eelnevale tuginedes võiks eeldada, et rutiini võetakse kui elu paratamatut osa ning see tuleb muuta osava planeerimisega võimalikult meeldivaks, mugavaks. Arvatavasti aitab veel see, kui keskenduda endale, oma elule, sest kõik pinnapealsed mõtted, miks teised on nagu nad on, võtavad vaid energiat ja igasugune kasum iseendale puudub.

Kindlasti pakub rahulolutunnet ka asjaolu, et on alati üks koht, kus on võimalik end tunda vabalt – kodu ning kindlasti ka mõned väiksemad tegevused nagu näiteks tass kuuma kohvi või teed hommikuti; naeratavad näod suhtlusringkonnas; päikesepaiste või vihm; koera sabaliputus  või muud lihtsad, kuid niivõrd väärtuslikud elu osad.

Katrin
11. klass

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar