esmaspäev, 3. oktoober 2011

Memmepojad

Tänapäeval on palju noori, kes ei taha oma soojast vanematekodu „pesast“ lahkuda ning elavad ema-isa kulul. Vaatasin hiljuti tuntud telesaadet „Saladused“ tõestisündinud lugudest, kus umbes kolmekümnendates mees elas oma ema juures ja täitis kõiki tema käske-tahtmisi.

Mees oli tutvunud naisega, keda ta emale tutvustas ning kellega koos elama asus – loomulikult ema majas. Kõik need päevad, mil naine seal viibis, pidi ta tööd rabama nagu ori ja kuulama lauset: „Mis sa nurised, ühte tööd tehes puhkad ju teisest!” Lõpuks naine lihtsalt tüdines ja loomulikult lahkus.

Minu arvates ei ole see õige, et täiskasvanud inimene elab oma vanemate kulul. Igaühel on ikkagi oma elu, mida elada ja mitte keegi teine ei saa seda peale sinu enda kujundada. Tore on, kui noored peavad vanemast põlvest lugu ja toetavad neid, aga siiski peaks noor inimene ise otsustama ja mitte laskma end lükata- tõmmata nagu hüpiknukku. See kolmekümneaastane mees oli vastu vaidlemata valmis tegema oma ema käsu järgi mida iganes ja millal iganes, suutmata ja tahtmata kordagi vastu vaielda. Arvan, et ema nõudmised muutusid kohati naeruväärseteks, samas ise ei liigutanud lillegi.  On arusaadav, kelle reeglid majas kehtivad.

Mina arvan, et tänapäeva noored peaksid ise oma elu elama, sest praegune ühiskond on nii arenenud ja abi saab igalt poolt küsida. Oled sa  noor või vana, kuid elada oma vanemate kulul ei ole õige, sest sa oled niigi kaua elanud oma vanemate kodus.

Terje Lehes
11. klass

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar