esmaspäev, 3. oktoober 2011

Raha või auk?

Esmaspäeva õhtul kuupäev algas TV3s telemäng «Rahaauk», kus esimestena seisid 100 000-eurose rahahunniku ette sõbrannad Elis ja Gerli. Esimene saade oli minu arust väga
emotsiooniderikas. Sõbrannad Elis ja Gerli said mängida esimestena Eesti saate ajaloos ja ühtlasi muutsid nad mängu väga põnevaks. Kõige rohkem selles saates meeldib just see, et mängijad saavad hoida hiiglaslikku võidusummat oma käes ja seda tunnetada.

„Rahaauk“ on huvitav ja kõige rohkem pinget minus kui televaatajas tekitab see, kui selgub tõehetk, kas raha kukub auku või mitte. Küsimused, mis esitatakse saatejuhi poolt, on väga rasked. Esialgu tuleb valida kahest kategooriast üks ja siis esitatakse selle kohta valikvastused. Põnev on, et mängijad ei tea, mis küsimus neid ees ootab ja suurt ärevust tekitab juba see, mis vastuseid nad vaatavad. Küsimus esitatud, on neil täpselt üks minut. Aeg jookseb väga kiiresti  ja mängijatel tuleb otsustada, millise vastuse juurde nad kindlaks jäävad. Kusjuures mäng toimub karmide turvareeglitega stuudios, kus on kohal valvuris, kes hoiavad silma peal saate võidusummal, mis on Eesti teleajaloo suurim - 100 000 eurot! Ka filmitakse saade teleajaloo kõige suuremas ruumis.

Ükski saade Eestis pole olnud nii põnev kui „Rahaauk“. Saates osaletakse kahekesi, näiteks ema-poeg või siis sõbrannad nagu Elis ja Gerli. Küsimusi esitatakse terve saate jooksul ühele paarile vaid 8. Tundub lihtne eks? Aga tegelikult on mäng üks suur enda proovilepanek kõige kirglikum ning emotsiooniderohkem telemäng maailmas, mida huvitav teleekraanilt jälgida.

Esimeses saates nägime   pisaraid, sest sõbrannade paar lahkus 0 euroga. Saadetes on oodata nii võitjate ülevoolavat õnne kui ka totaalset hävingut, mil tuhanded eurod ehk miljonid kroonid valesti vastanud mängijate vaateväljast lihtsalt kaovad. Saate teeb väga eriliseks seegi, et võimas stuudiolava paikneb põrandast kolme meetri kõrgusel ning nö pilvedel elab mängule kaasa stuudiopublik.

Rahaaugu tootjaks on BEC. Loodan,et keegi selle mängu ka võidab ning lahkub 100 000 euro võrra rikkamana. Hoiame siis pöialt tulevastele mängijatele. Kes on otsustanud, et tahab seda kirglikku mängu lähemalt näha, see registreerugu publikuks. Ning  osalejad, pidage meeles. Raha kaotus ei ole suur kaotus, sest te ei pane ju midagi mängu ja kui võidate, on see alati hea.

Carolin Jõõts XII kl

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar