kolmapäev, 15. juuni 2011

Kaitse end ja aita teisi (KEAT)

Maikuu lõpus toimus laager, kus erinevate alade inimesed viisid meile läbi õppusi ja võistlusi.

Laagripäevadel toimusid võistlused, kus tegutseti eri aladel. Esimeseks ülesandeks oli visata päästerõngast, lisapunkte sai teenida sellega, kui oskasime õigesti panna selga päästevesti.

Teiseks alaks oli maanteeameti poolt korraldatud võistlus, kus pidime täitma testi ja aja peale panema kokku pusle. Siis pidime kontrollima, kas jalgratas on 1.juulist kehtivate seaduste järgi sõidukorras ja kinnitama pähe kiivri - õigesti. Seejärel tuli sõita mööda kitsast rada nii aeglaselt kui võimalik.

Kolmandaks korraldas politseiamet testi ja nägime Lõuna-Eestist alaealiste käest leitud isetehtud vesipiipe või lihtsalt piipe.

Punase Risti poolt tehti test, mille sisuks oli õnnetuste lahendamine. Siis pidime lahendama
olukorra õnnetusse sattunud  inimestega. Ühel tüdrukul oli jalg välja väänatud ja käes haav ning teisel olid põletushaavad.

Eesti Energia tutvustas erinevaid õnnetusi, mille põhjustas elekter.

Veel pidime määrama asimuuti ja kui me ei osanud, siis õpetati seda meile. Kaitseliidu poolt korraldatud testis tuli teada matkamise reegleid ja soovitusi.

Meie käest päriti ka alkoholi poolt põhjustatud probleeme. Saime proovida prille, mis tekitavad sellise nägemise, nagu oleksid tarbinud alkohoolseid jooke. Pidime kõndima slaalomit ja viskama palli kasti.

Õhtul toimus pommiloeng, kus räägiti pommide ohtlikkusest ja näidati erinevaid pomme, mida võib metsast või põllult leida ja mille leidmisel peab koheselt helistama numbrile 112.

Rohelise Punkti töötaja tutvustas meile taaskasutuse võimalusi ja kuidas peab sorteerima prügi.

Kõige lõpuks toimus tuletõrjeolümpia. Seal pidime lahendama palju erinevaid ülesandeid, kokku üheksa. Minu arust huvitavamad olid järgmised: tuletõrjevooliku otsikuga vee kallamine voolikusse ja teisest otsast ämbrisse valamine, tuletõrjevooliku viskamine vastu otsikuid nii, et need maha kukuksid ja soomäng, kus oli laudadest viisnurgas üks laud puudu. Edasiliikumiseks pidi kogu aeg võtma enda järelt ühe laua ja edasi andma.

Olid asjalikud ja tegusad õppepäevad!


Kadri Vellak VII kl

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar